- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Потпишан Меморандум за соработка за проектот Образование за вработување

Потпишан Меморандум - Работник
197views

Министерот за економија Крешник Бектеши заедно со амбасадорката на Швајцарија во Република Северна Македонија, Сибил Зутер Техада, потпишаа Меморандум за соработка за проектот Образование за вработување во Северна Македонија со Курт Витрих, тим лидер на проектот.

Проектот работи на воспоставување партнерства помеѓу средните стручни училишта и компаниите, подобрување на понудата за обуки за стручни вештини како и зголемување на интересот за стручното образование и обука, пишува Скопјеинфо.

Advertisement

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement

Advertisement
Advertisement