Почина уште еден новинар на Светското првенство во Катар

Светското првенство во Катар не престанува да зема жртви, брзо откако умре Американецот Грент Вол, доаѓа информација дека починал фото-новинар на телевизијата Ал Кас, Калид Ал Мусалам.

Илијадници работници починаа во изградбата на инфраструктурата за Светското првенство во Катар, а додека трае Мундијалот продолжуваат да умираат луѓе.

Досега медиумите јавија за три жртви. Најпрво навивач од Велс, потоа новинар од САД, а сега и фоторепортерот Калид Ал Мусалам.

Детали за неговата смртт нема, освен дека таа била изненадна.