ЕкономијаСвет

Почнал од нула, а сега годишно заработува 115 милиони евра

Почнал од нула, а сега годишно заработува 115 милиони евра - Работник
118views

Економистот Тимо Болт, сопственик на компанијата “Густо”, поради прекувремена работа немал време за готвење, а проблемот го решил и повеќе од успешно.

“На 26 години работев како економист во една лондонска корпорација. Дури кога нешто би зготвил или купил во продавница поголем дел од храната во главно фрлал во ѓубре”, се потсетува Болт, денес сопственик на лондонската компанија “Густо”, која ги решава проблемите со набавка на намирници на сите оние кои немаат време за одење во продавница, пишува Точка.

Целосниот текст прочитајте го тука