Правда

НовостиПравда

Итна седница на Владата: Бремените и лицата над 60 години да се ослободат од работа, децата да не излегуваат на отворено до 17 часот

Владата на барање на Министерството за здравство, одржа вонредна седница, поради најавите за топлотен бран во државата и донесе соодветни

Read More
НовостиПравда

УНЕСКО: Неинвестирањето во образованието годишно го чини светот илјадници милијарди долари

Во извештајот насловен „Цената на неактивноста: приватни, социјални и фискални трошоци за децата и младите кои не учат“, експертите на

Read More
МакедонијаНовостиПравдаСиндикат

КСС присуствуваше на Регионална конференција за синдикално здружување

Во периодот од 12-14 Јуни 2024 година, делегација од Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) составена од раководството на

Read More
НовостиПравда

Анализа на ИКС: Родови стереотипи и дискриминација во медиумското известување за политичарките на изборите

Родовиот наратив е значително малку застапен во новинарските извештаи за претседателските и парламентарните избори поради неговата ниска застапеност и во

Read More
ПравдаСветСветот на работникот

Италијанските модните гиганти под истрага, работниците им ги шиеле моделите во „ропски услови“

Италијанските обвинители отворија истрага за можна експлоатација на работници во синџирите на снабдување на десетина модни брендови, изјави добро информиран

Read More
НовостиПравдаСветот на работникот

ФЕНИ ќе почне со работа на штета на вработените – Левица бара национализација 

Стартот на производство во тенденциозно ограбениот од офшор компании, индустриски комбинат ФЕНИ, според најавите, е неизвесен! Причината за ова е

Read More
НовостиПравда

Портокалова фаза на територијата на градовите Гевгелија, Богданци, Валандово и Дојран на 11 и 12 јуни, донесени препораки за ослободување од работа на најранливите групи на население

Министерството за труд и социјална политика ги повикува работодавачите, негователите и воспитувачите во градинките, вработените во Центрите за социјална работа,

Read More
НовостиПравдаСветот на работникот

ДКСК: Незаконски разрешувањата на директорите на Токсикологија и Кардиохирургија

Антикорупциска комисија ги прифати пријавите дека се неосновани разрешувањата на медицинскиот директор на Токсикологија и на директорот на државната Кардиохирургија

Read More