- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Предупредување од Светска Банка: не смеат да се зголемат платите во јавниот сектор без да се зголеми продуктивноста

Предупредување од Светска Банка - Работник
400views

Зголемувањето на платите мора да биде поддржано со зголемување на продуктивноста. Светска Банка прeдупредува – пред да се премине кон уште едно административно покачување на минималецот и на примањата во јавниот сектор мора да се направат сeриозни анализи, во спротивно може да се предизвикаат негативни ефекти врз целокупната економија на среден рок, пишува Инфомакс.

Целосниот текст прочитајте го тука