- Advertisement -
СветСиндикат

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА SAMSUNG ELECTRONICS ДОБИ 18 МЕСЕЦИ ЗАТВОРСКА КАЗНА

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА SAMSUNG ELECTRONICS ДОБИ 18 МЕСЕЦИ ЗАТВОРСКА КАЗНА-Работник
283views

Ли Санг-Хун, претседател на управниот одбор на Samsung Electronics, беше прогласен за виновен за кршење на законите на синдикатите и осуден на 18 месеци затвор. Обвинителите соопштија дека Ли Санг-Хун, заедно со околу 24 сегашни и поранешни вработени во Samsung, користеле различни начини за обесхрабрување на активностите на синдикатот на компанијата.
Овде можете да го прочитате следниот текст