- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Приватниците лути, џебот на администрацијата остана полн!

Приватниците лути - Работник
163views

Револтот кај приватниот сектор доаѓа по фактот дека две третини од вработените под државна капа во последниве два месеци не се појавиле на работното место, а добиваат фул плата. Додека поголемиот дел работниците од приватните фирми за март и април имаат намалени месечни примања.

„Вработените во приватниот сектор ја чувствуваат состојбата и ги чувствуваат потешкотиите од намалената економска активност. И како здружение на работодавачи и како претставници на дел од бизнис-заедницата имаме проблем со прифаќањето на еднаквоста во општеството“, реагира Миле Бошков Претседател на Бизнис Конфедерација на Македонија.

Advertisement

Повеќе прочитајте на АлсатМ.мк

Advertisement
Advertisement