- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Прилепската чаршија бара нов сет мерки од Владата

Прилепската чаршија бара нов сет мерки - Работник
351views

Дуќанџиите, малите трговци и претприемачи од Прилепската чаршија бараат нов сет мерки од Владата без ограничувања. Сегашните не им помагаат и можат комплетно да затворат околу 700 дуќанџии во Прилеп.

Според Мариче Најдоска, сопственик на трговски дуќан, со воведувањето на вонредната ситуација, дуќаните речиси затворија. Дел работодавци испуштија вработени.

– Сетот мерки што ги донесе Владата донесе услови кои работодавецот мора да ги исполнува и тие воопшто не ни се од полза. Напротив. Мислиме дека само ќе се одложи нашето пропаѓање.

Повеќе прочитајте на независен.мк