ИнтервјуаСветот на работникот

Принципи на колективно договарање – нова епизода од „Понеделенички кафе муабет“

Принципи на колективно договарање - Работник
252views

Во новата епизода од „Понеделнички кафе муабет“, Претседателот на Македонското Здружение за заштита при работа – МЗЗПР, Милан Петковски и Проф.Д-р. Лазар Јовевски, разговараат за принципите на колективното договорање. Тие разговараат и за изминатата завршна конференција во организација на „Јуридика“; за потреба за постоење на колективни договори;за тоа дали колективните договори функционираат во пракса? и т.н.

Во продолжение следува целосното интервју:

Извор: МЗЗПР