- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Пријавувањето на професионални болести е предуслов за воспоставување на Регистар за професионални заболувања

Македонското здружение за заштита при работа - Работник
209views

Фејсбук статус на Македонското здружение за заштита при работа:

Несреќa на работа, несреќа на пат, повреда на работа, неспособност за работа се дефениции за повреди на работа и професионални болести.
Пријавувањето на повредите на работа и на професионалните болести е предуслов за да може да се воспостават единствен Регистар за професионални болести и повреди на работа.
 
 

Несреќa на работа, несреќа на пат, повреда на работа, неспособност за работа се дефениции за повреди на работа и…

Posted by МЗЗПР on Monday, December 14, 2020