- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Прогресивното оданочување единствена спроведена мерка за намалување на јазот помеѓу богатите и сиромашните

Прогресивното оданочување единствена спроведена мерка - Работник
314views

Засега од мерките за намалување на јазот помеѓу богатите и сиромашните на сила е само воведувањето на прогресивниот данок. Од Владата се убедени дека оваа реформа дава резултати, иако официјалните бројки на невладиниот сектор се дека нееднаквоста е намалена само за минимални 0,6 отсто. Што се однесува  до останатите најавени мерки за оданочување на луксузот и за поправично плаќање данок, Владата вели дека ќе ги спроведе, известува АлсатМ.

Целосниот текст можете да го прочитате тука

Advertisement

Advertisement