ЗанимливостиМагазин

Продаден центарот САВА ЗА 17,5 МИЛИОНИ ЕВРА! Познато е кој е новиот сопственик

Продаден центарот САВА ЗА 17,5 МИЛИОНИ ЕВРА! - Работник
171views

Делта Холдинг е новиот сопственик на Конгресниот центар Сава.

Сава Центар денес беше продаден на Делта Холдинг за 17,5 милиони евра. Делта ја прифати понудата како единствен понудувач.

Во 2016 година, Градот Белград објави јавен повик за формирање на заедничка компанија што ќе управува со Сава Центар, на што одговори само Делта Холдинг, но не беше постигнат договор за партнерство. На претходните два тендери почетната цена беше 27,4 милиони евра или 21,9 милиони евра, но не беа доставени понуди.

Тендерскиот услов беше да се прифати инвестиција во центарот „Сава“ од најмалку 50 милиони евра за пет години и објектот да не ја смени намената.