- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Продажните цени на индустриските производи во февруари пониски на месечно ниво

Продажните цени - Работник - Работник
218views

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се пониски за 0,5 отсто на месечно ниво, а на годишно ниво остануваат непроменети, објави Државниот завод за статистика.

Во февруари 2020, во споредба со јануари 2020, продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се пониски во групите трајни производи за широка потрошувачка за 0,5 отсто, енергија за 3,3 отсто и интермедијарни производи, освен енергија за 0,2 отсто.

Advertisement

Во февруари 2020, во споредба со февруари 2019, продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се непроменети.

Advertisement
Advertisement