СветСветот на работникотСиндикат

Продолжуваат преговорите на просветните синдикати и Владата, но продолжува и штрајкот

Продолжуваат преговорите - Работник
56views

Денеска продолжија преговорите помеѓу хрватската Влада и синдикатите на вработените во просветата, но се продолжува и штрајкот кој трае веќе 37 дена.

Кога учениците конечно ќе тргнат на училиште би можело да биде познато по уште еден состанок на Премиерот Андреј Пленковиќ со претставниците на синдикатите за образование кои бараат зголемување на коефициентите на сложеност на дејноста.