- Advertisement -
Правда

Пропадната фирма тужи поранешен работник: бара да врати 3,500 евра отпремнина

Пропадната фирма тужи поранешен работник - Работник
328views

Против поранешниот Претседател на здружението на мали акционери на пропадната фабрика за производство на цигари, Залитбор Кољинчиќ се води необична постапка.

Имено, Кољинчиќ  е поранешен сопственик на Фабриката за цигари, фирмата Антониќ која го откажала договорот за работа уште на 19 ноември 2010 година.

Подоцна, дошло до промена на сопственикот на Фабриката за цигари на Бања Лука, па наместо Антониќ, фирмата ја презеле Бугари, односно компанијата Булгартабац.