ПравдаСветот на работникот

Протест на земјоделците во Битола

Протест на земјоделците во Битола - Работник
191views

Земјоделци од Пелагонија денеска на пладне повторно на протест пред зградата каде што се наоѓа подрачното министерство за земјоделие, шумарство и водостопанство.

Тие велат дека како и на претходниот протест, си ги бараат парите од субвенциите за како што рекоа 2018 и 2019 година, објави Тера.

Извор: Тера