- Advertisement -
МагазинСветот на работникот

Работа од дома без диплома: 10 најплатени работни места

Две третини од компаниите- Работник
375views

Џонатан Дингел и Брент Нојман од Универзитетот во Чикаго истражувале за видовите работни места кои потенцијално може да се извршат од дома, објави Bizlife.

Видовите работни места што можат да се извршат од дома варираат од менаџери и супервизори до агенти за продажба, а за повеќето не е потребна факултетска диплома. Врз основа на нивната анализа, околу 37 проценти од работите можат да се вршат од далечина.

Advertisement

Ова се 10-те најплатени работи кои можат да се вршат на далечина и за кои не е потребна факултетска диплома:

1. Брокери

Advertisement
Advertisement

2. Приватни детективи и истражители

3. Супервизори на административен и помошен персонал

4. Земјоделците

5. Секретари и извршни административни асистенти

6. Агенти за продажба на осигурување

7. Луѓе кои ја надгледуваат е-комуникацијата

8. Агенти за недвижнини

9. Известувачи

10. Менаџери за транспорт, складирање и дистрибуција

Advertisement