- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Работењето на македонските најголеми банки

Работењето на македонските најголеми банки - Работник
500views

Вкупните средства на 15 банки на нашиот пазар лани достигнале 8,19 милијарди евра и во однос на претходната година пораснале за 674 милиони евра. Вкупните кредитни пласмани на крај на 2018 година се 5,205 милијарди евра и тие се поголеми за 366 милиони евра во однос на 2017 година. Вкупните депозити кај банките пораснале за 521 милиони евра до ниво од 6.038 милијарди евра, пишува Фактор.

Целосниот текст можете да го прочитате тука