- Advertisement -
Македонија

Радио МОФ: Школски прибор за 145 ученици собрани преку иницијативата на тетовска активистка

Школски прибор за 145 ученици - Работник
202views

Вкупно 145 ученички ранци ќе се наполнат со школски прибор собран преку иницијативата „Овој септември, ранецот полн“ на активистката од Тетово Рита Бехадини.

Од иницијативата посочуваат дека ранците биле делени на семејствата кои се во лоша економска состојба од Тетово и Теарце.

Advertisement

Поради тоа што имало поголема количина на моливи, гуми, острилки и тетратки, тие ќе бидат поделени во разни училишта, објави Радио МОФ.

Целосниот текст можете да го прочитате тука

Advertisement
Advertisement