ЕкономијаСвет

Растот на платите во Црна Гора е најбавен во регионот

Растот на платите во Црна Гора е најбавен во регионот - Работник
67views

Растот на платите во Црна Гора во минатите четири години бил најмал во регионот, пишуваат Вјести.

Просечната плата во Црна Гора од 2015 година до сега е зголемена за 36 евра или за 7,6 отсто, додека вкупната инфлација изнесувала 6,85 отсто, се наведува во текстот и се додава дека според податоците на статистичките заводи на соседните држави, платите кај нив значајно пораснале.