- Advertisement -
Економија

Ревизија во тетовскиот Центар за јавно здравје: Проблематична исплата на плати, набавки што се косат со закон

Повратокот на персоналниот данок - Работник
375views

Недоследности во исплата на плати, проблематична систематизација на работни позиции, избор на директор без конкурс, сопственички проблем за просторот, отсуство на конкуренција во јавните набавки – ова се серија на забелешки и слабости кои ги открива државниот ревизор во работењето на ЈЗУ Центар за јавно здравје – Тетово кој е значаен бидејќи  располага со  акредитираната лабораторија за Санитарна хемија која опслужува пациенти и е единствена во регионот која се занимава со испитување на исправноста на храна и вода, и спречување на епидемии и зарази, пишува неделната економска анализа на Portalb.mk.

За финансиските извештаи на тетовскиот Центар за јавно здравје ревизијата се воздржува од давање мислење за вистинитоста и објективноста на финансиските извештаи и изразува неповолно мислење за усогласеноста со законската регулатива.  Во однос на нацрт-извештајот, ревизорите информираат дека не биле примени забелешки од страна на овластеното лице – раководството, објави Нова ТВ.

Целосниот текст прочитајте го тука