- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

Регионалците не се задоволни од понудата на Владата, следува процес на консултација (Видео)

Регионалците не се задоволни од понудата - Работник
593views

Регионалните Претседатели на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК не се задоволни до понудата на Владата, односно платите да им се зголемат за 10 проценти од април 2020 година. Истакнаа дека сега следува процес на консултирање со членовите во регионалните одбори, по што ќе се донесе одлука дали ќе се донесе одлука како ќе делуваат понатаму.

Во продолжение погледенте ги изјавите на Претседателот на Регионалниот Одбор на Чаир, Фатон Чиче и Претседателот на Регионалниот Одбор Куманово, Никола Стојмановки: