- Advertisement -
ЗанимливостиМагазинСветот на работникот

Регрутирањето ќе добива поинакви размери со текот на годините

Регрутирањето ќе добива поинакви размери - Работник
169views

Стефани образложува низ некои од нејзините најнови истражувања за тоа како се менува работното место, станува нешто необично и како ќе се одвива процесот на вработување во наредните години. Од технологија до работна сила, најдобрите компании почнуваат да го прифаќаат фактот дека „талентот е нивниот најважен адут“ и тие само се обидуваат да откријат како да пристапат и да ги задржат најдобрите вработени преку градење уникатни и поблиски организации со употреба на аналитика, врвна технологија и врвни изведувачи.

Таа е поборник во три области: Милениумци, Жените на работното место и иднината на работата. Таа има тековен проект за секоја тема и е извршен директор на „Предвидливи луѓе“, софтвер кој користи алгоритам за вештачка интелигенција за идентификување на обрасците за исклучување на вработените. Таа е раководител на Catenon Worldwide Executive Search. Исто така е и блогер и меѓународен креатор на говорници на ProudlyMillenial.com и е германски амбасадор на важни тези.

Погледнете што има да каже Стефани: