- Advertisement -
Uncategorised

Репрезетативните синдикати во културите утре на состанок со Министерството за култура

Репрезетативните синдикати - Работник
610views

Репрезентативните синдикати во културата утре во 12 часот ќе се одржат состанок со Министерството за култура.

На состанокот ќе бидат согледани актуелните состојби во однос на процесот на доставување на потребната документација за плата од страна на институциите и ќе се најде најсоодветното решение за излез од оваа исклучително деликатна ситуација.

“Сепак, во моментов покрај финансиски проблем, 3600 луѓе имаат и здравствен проблем, односно немаат осигурување во време на светска пандемија”, велат од СКРМ.