- Advertisement -
Синдикат

Република Српска: Штрајкот во Железница не е на добар пат

Република Српска: Штрајкот во Железница не е на добар пат - Работник
352views

Министерот за сообраќај и врски на Република Српска, Неџо Трниниќ смета дека предупредувачкиот штрајк кој беше организиран при крајот на минатата седница од синдикалните организации кои делуваат при „Железница на Република Српска“ е потполно неоправдан и е уверен дека некои синдикални лидери повеќе гледаат на своите интереси и позиции, отколку работниците кои ги застапуваат.

Тој нагласи дека е изненаден и разочаран од ставовите на некои од лидерите на синдикатот поради тоа што било договорено работниците да добија стимулација на плата и истакна дека е контрапродуктивно да му се поставуваат услови и уцени.

„Со управата на „Железница“ ќе го спроведеме тоа што го договоривме за стимулација на платите, а претставниците на синдикатот имаат право на свој начин да ја водат борбата. Штрајкот секако не е добар пат и не знам каде води, истакна Трнинчиќ.