- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Романските железничари најавија четиринеделен штрајк

Романските железничари најавија четиридневен штрајк - Работник
301views

Механичарите на возовите и другите вработеи во романската патничка железничка компанија ЦФР Цалтори се подготуваат за масивни протести кој ќе трае четири недели, а ќе започне на 16 септември.

Тие сакаат да го насочат вниманието кон трагичната состојба во железничкиот сектор, причинета од недостатокот на инвестиции, рече вчера Претседателот на Федерацијата на синдикатите на железнички превозници на Романија, Родриго Габриел Максим.

Протестот ќе биде организиран заедно со Федерацијата на механичари на локомотиви и Националната железничка Федерација.