- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

РС Европа: Губење работа во корона-кризата и брзо опоравување по неа

Губење работа во корона-кризата - Работник
156views

Светските финансиски институции очекуваат пад на македонската економија меѓу 0,4 и 4 отсто годинава поради корона-кризата. Тоа ќе доведе до губење работни места, но власта очекува побрз раст по завршување на здравствената криза.

Губење работни места, намалување плати, а подоцна и поскапување на некои производи и зголемување на каматите за кредитите може да значи падот на економијата поради кризата предизвикана од пандемијата на коронавирусот.

Advertisement

Повеќе прочитајте на радио слободна европа

Advertisement
Advertisement

Advertisement