- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Саем за вработување и кариера и промотивен настан за вмрежување во Кичево

Саем за вработување и кариера и промотивен настан за вмрежување во Кичево - Работник
484views

Општина Кичево организира Саем за вработување и кариера и промотивен настан за вмрежување на 7 и 8 јуни 2019 година во рамки на проектот „Transnational Educational

Network for young people – new technologies and entrepreneurial thinking in the tourism industry” со акроним TRANS-EDU-NET, од Програмата INTERREG Balkan-Mediterranean 2014-2020.

Саемот за вработување и кариера ќе се одржи на 7 јуни и ќе привлекува различни заинтересирани страни кои постојат во подрачјето на Кичево и пошироко. Целта на овој Саем е да им се даде можност на бизнисите, универзитетите, средните училишта, центрите за стручно образование и обука и работодавачите да ги промовираат своите активности и да презентираат отворени работни места, пишува Капитал.

Целосниот текст можете да го прочитате тука