- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

Самостојниот синдикат за здравство, фармација и социјална заштита е задоволен од измените во законот за здравствена заштита

Самостојниот синдикат за здравство - Работник
857views

Самостојниот синдикат за здравство, фармација и социјална заштита ги поздравува усвоените измени во Законот за здравствена заштита, бидејќи сметааат дека истите за крајна цел ќе имаат подобра здравствена заштита и поквалитетни здравствени услуги посебно што се носат во услови како последица и одговор во недостигот на лекари специјалисти.

„Посебно ја поздравуваме отвореноста за соработка со Министерството за здравство, а уште повеќе со министерот за здравство доц. д-р. Венко Филипче кој покажа слух, интерес и волја за разрешување на проблемите и подобрување на состојбите во здравството. Сметаме дека е значајно што се дава и можност за консултативни ангажмани на пензионираните лекари во улога на советување за одредени специфики и одредени можни настанати компликации“, велат од Синдикатот, пишува Iportal.mk.

Целосниот текст можете да го прочитате тука