ПравдаСветСиндикат

Самостојниот синдикат на ГСП ја поздравува одлуката за наплата на пенали на Кинезите

Самостојниот синдикат на ГСП - Работник
161views

Самостојниот синдикат ГСП ја поддржува одлуката на директорот на нивното претпријатие во Белград, да на кинеската компанија „Хајгер“ и наплати 1,46 милиони евра во име на пеналите за доцнење на деловите од 174 автобуси кои требало да бидат испорачани до вчера.

Во соопштението кое е потпишано од Претседателот на таа синдикална организација, Зоран Антиќ, оценето е дека „така се штити интересот на претпријатието“ и дека тоа е „нова пракса во раководење со претпријатието“

“За на кои ги храниме нашите семејства од ГСП најважно е новите автобуси да дојдат и веруваме дека кинеската страна ќе го одржи зборот и ќе ги испорача сите автобуси до 30 ноември. Кога ќе стигнат тие 174 нови автобуси, заедно со тие 70 кои се испорачани во јуни, ќе имаме нови 244 автобуси само во оваа година. Тоа е најголемо годишно купување на автобуси во историјата на ГСП“, истакнал Антиќ, благодарејќи му на заменик градоначалникот Горан Весиќ за купувањето на новите автобуси.