- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Само за основни трошоци се потребни 535 евра, наведува економската анализа на Portalb

Само за основни трошоци се потребни 535 евра, наведува економската анализа на Portalb - Работник
373views

Само за еден месец, или во април во однос на март трошоците за живот што ги опфаќа Синдикалната минимална кошница се зголемиле за 140 денари. Според најновите податоци шт ги објавува ССМ, за да се подмират основните животни потреби во четвртиот месец од годинава биле потребни 535 евра, пишува неделната економска анализа на Portalb.mk. Најголем дел од парите или скоро 74% завршуваат за исхрана и домување. Во споредба со април, 2018 година, трошоците преку синдикалната кошница се зголемени за 500 денари, пишуваат од Бизнис Вести.

Остатокот од статијата можете да го прочитате на Бизнис Вести