Занимливости

Сандра Булок, скришно донирала милиони за хуманитарни цели

Сандра Булок, скришно донирала милиони за хуманитарни цели-Работник
116views

Сандра Булок е една од оние што се решени да прават што можат и да им помагаат на другите на потполно несебичен начин. Таа е ценета и сакана во текот на целата своја кариера, но нејзиниот таен живот на филантропија сигурно ќе ве шармира уште повеќе. И покрај нејзината фантастична личност и големото срце, повеќето луѓе не знаат дека добитничката на Оскар и супервездата има долга историја на дарување големи донации на луѓето кои имаат потреба.

Бидејќи е голем алтруист, дарежлива и хумана, без да бара никакво внимание за нејзината добротворна работа, скромната sвезда донираше 100.000 УСД на хуманото друштво на округот Вентура, Калифорнија во ноември 2018 година, за да се обезбедат 24/7 грижа за животните од пожарите. Освен тоа, тие откриле дека таа им пристапила на другите непрофитни организации и за време на овој инцидент и во минатото, но помалите донации не биле широко објавени.

Истиот месец, овој неверојатен човек, исто така, донираше неверојатна сума од 400.000 американски долари на Црвениот крст, со цел да се ублажи уништувањето од овие пожари и додаде дека во вакви ситуации, сите ние сме семејство, без разлика дали станува збор за луѓе или животни“.