Светот на работникот

НовостиСветот на работникот

Средба Јаневска – Ванделт: дуалното образование по германски модел е голема придобивка за државата и ќе продолжи да се проширува

Успешната соработка co АХК Северна Македонија, дел од мрежата на германски комори во странство ќе продолжи затоа што квалификувани кадри

Read More
НовостиПравдаСветот на работникот

Превозниците кои работеа за поранешно „Фени“ веројатно ќе останат со „куси ракави“

Околу три милиони евра ќе изгубат осумдесет фирми – превозници кои работеа за поранешен Еуроникел, откако на стечајно рочиште во

Read More
НовостиПравдаСветот на работникот

Владата поради топлото време донесе препораки за ослободување од работа на неколку кагегории граѓани и забрана за физичка активност на отворено 

Владата, по добиената информација за високите температури во кои што се наоѓа државата, ги усвои следните препораки, мерки и превенција

Read More
НовостиСветот на работникот

Ако доведете нов работник, ќе добиете награда: Овој оглас за работа пробудил голем интерес

Многу работни места звучат дека се едноставни, но во реалност бараат многу од работникот и се минимално платени. Едно од

Read More
НовостиСветот на работникот

ДАЛЕКУ НАТПРОСЕЧНИ: Колкави плати се делат во контролата на македонското воздухопловство?

Просечната нето плата во центарот за контрола на летови „Македонски навигации“ лани изнесувала 2.480 евра, додека во Агенцијата за воздухопловство,

Read More
НовостиСветот на работникот

Деветмина дојдоа, тројца преку ноќ заминаа: Предизвици за македонските работодавци со работниците од странство

Иако се најавуваше дека бројот на странски работници во угостителските објекти ќе достигне повеќе од 1000, тоа не се случи.

Read More
НовостиСветот на работникот

После Словенија, директори за среќа се бараат и во други балкански земји – Зошто е значајна оваа позиција?

Словенечките граѓани се посреќни од хрватските и во животот и на работните места, покажала анкетата на мариборската консултантска компанија –

Read More