- Advertisement -
ЕкономијаСвет

Светскиот туризам во загуба од 320 милијарди долари

409views

Пандемијата на новиот коронавирус предизвика загуби од 320 милијарди долари за светскиот туризам во периодот од јануари до мај, според податоците на Светската организација за туризам. За утре нашите туристички работници најавија протест.

„Тоа е трипати повеќе од загубите забележани во приходите на светскиот туризам за време на економската криза во 2009 година“, оцени организацијата која работи под покровителство на ОН во Мадрид

Advertisement

Advertisement