- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

СГИП: Градежниците да не работат на отворено од 11 до 17 часот

СГИП: Градежниците да не работат на отворено од 11 до 17 часот-Работник
319views

Заради најавите за виски температури во наредниот период Синдикатот за градежништво, индустрија и проектирање на РМ – СГИП бара работниците да не се изложуваат работниците на отворено, под директно зрачење на сонце, во периодот од 11 до 17 часот, повозрасните лица, бремените жени и хронично болните лица да бидат ослободени од работни обврски, како и спороведување проверка на техничко-технолошки колективни мерки за заштита, со адекватна вентилација и по можност климатизација.

Целосната објава можете да ја прочитате тука.