- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Седум компании од Кочани добија помош од 1,5 милион евра од Фондот за иновации

225views
Според Деспотовски, заклучно со последниот јавен повик, досега Фондот поддржал 350 компании во државата кои добиле вкупен обем од околу 65 милиони евра.

Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) досега дал поддршка на проекти од седум компании од Кочани кои аплицирале за средства и добиле околу 1,5 милион евра, а дополнително и самите имаат свое финансиско учество, истакна директорот на Фондот, Јован Деспотовски при денешната посета на Кочани, пишува Слободен Печат.

Целосниот текст прочитајте го тука