- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаПравда

Секоја петта институција постои само поради директорската фотелја

Секоја петта институција - Работник
271views

Речиси една петина од институциите на јавниот сектор имаат помалку од 20 вработени, со што е невозможно да функционираат, и постојат за доделување функции на партиски луѓе, заклучува функционалната анализа на УНДП на јавната администрација, објавена во мај лани.

Според последниот извештај од регистарот на вработени во јавната администрација, за 2018 година, македонскиот јавен сектор има 1.314 институции, од кои 23 немаат вработени, 152 имаат до 10 вработени, а 483 од 11 до 50 вработени. Во овој извештај не е прикажан бројот на институции со помалку од 20 вработени, пишува Мета.

Advertisement

Целосниот текст прочијате го тука

Advertisement

Advertisement
Advertisement