- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Секој втор невработен бара работа

Секој втор невработен бара работа - Работник
208views
Секој втор невработен не бара работа односно се наоѓа во категоријата пасивни баратели. Единствено стануваат активни баратели на работа само кога можат да искористат некоја од бесплатните обуки на Агенцијата за вработување.

Во моментов 180 илјади лица се невработени но од АВРМ велат дека бројката се намалува. Од денеска почнуваат и обуки на вработени во агенцијата како советници за работодавачите.

Надлежните велат тие ќе имаат обврска да им помагаат на работодовачите да го најдат потребниот кадар за работа.

Advertisement

Извор: Сител

Advertisement
Advertisement