- Advertisement -
СветСиндикат

Секторски синдикат: Таксистите се борат за нивната егзистенција

Секторски синдикат: Таксистите се борат за нивната егзистенција - Работник
130views

Кукуjац посочува дека досега тие имале само ветувања и дека институциите „пропаднале“ во својата работа.

Секторскиот синдикат на таксистите во Црна Гора испрати отворено писмо до премиерот затоа што тие не можат да плаќаат давачки ниту да ги хранат своите семејства.

Advertisement

„Таксистите се борат за нивниот животен век. За 18 часови работа, заработката е 20 евра. И, исто така има и трошоци, не можеме да ги сервисираме возилата“, рече Веско Кукуjац од Секторскиот синдикат на професионални таксисти, гостин во „Боја јутра“.

Тој вели дека сите таксисти треба да добијат субвенции затоа што сите се загрозени. „Само Владата на Црна Гора може да ни помогне преку заем со ниска каматна стапка од 1,5“, рече Кукуjац. Тој посочува дека досега имаат само ветувања и дека институциите „пропаднале“ во својата работа.

Advertisement
Advertisement

Тој забележува дека голем број млади таксисти ја напуштиле работата додека постарите останале.

Извор: vijesti.me

Advertisement