- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Се бара да се отворат хотелите и да се организираат свадби

Се бара да се отворат хотелите - Работник
703views

Туристичките работници вчера на состанок со министерот за економија Кешник Бектеши побарале протоколи за работа на хотелите, отворање на камповите, плажите, рестораните за свадби и игротеките.

Претставниците од туристичко-угостителскиот сектор потенцираа дека во моментов е неопходно да се донесат протоколи за работа на хотелите, за што Министерството за економија ќе ги достави препораките од Европската комисија до Комисијата за заразни болести за нивно носење.

Advertisement

Бектеши им порача дека мерките кои Министерството за економија и Владата ги има донесено за помош на најпогодените сектори ќе продолжат да се реализираат се додека трае кризата.

Извор: Р.С. Европа

Advertisement
Advertisement

Advertisement