- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Се зајакнува родовата еднаквост во земјоделството, потпишан Меморандум со US Women

Потпишан меморандум за соработка со UN Women, ја зајакнуваме родовата еднаквост во земјоделството -Работник
266views

Министерството за земјоделство,шумарство и водостопанство потпиша Меморандум на соработка со Телото на Обединетите нации за родова еднаквост и зајакнување на жените – UN Women. Меморандумот има за цел да ја унапреди родовата еднаквост во земјата преку институционализација на родово одговорно буџетирање во стратешкото планирање во областа на земјоделството и руралниот развој и креирањето на политиките и буџетските процеси, во согласност со меѓународните и националните обврски, објавија Бизнис Вести.

Целосниот текст можете да го прочитате тука