ЕкономијаМакедонија

Се менува ли односот на инспекторите кон компаниите, кои се најголемите проблеми?

Се менува ли односот - Работник
131views

Во четвртата годишна проценка на бизнис климата преку анкетата во која беа опфатени 596 компании беше согледана состојбата со инспекцискиот надзор. Според ставовите на компаниите на прашањето кој е најголем проблем со кој се соочуваат со инспекциите, мнозинството годинава одговориле дека станува збор за инсистирање на инспекторите да најдат нерегуларност за да изречат казна, објави Бизнис регулатива.

 

Целосниот текст прочитајте го тука