ЗанимливостиМакедонија

Се обединија докторите, дизајнерите и сопствениците на 3D принтери во изработка на маски

Се обединија докторите - Работник
159views

По иницијатива на дизајн сцената, доктори и сопственици на 3D принтери, почнаа да се изработуваат заштитни маски со визири за медицинските работници испринтани на 3D принтери. Несебичната поддршка на граѓаните иницираше facebook група во која членуваат доктори, дизајнери, приватни сопственици на 3D принтери, компании кои се занимаваат со ваква дејност и лица кои се пријавија за волонтери, за што побрзо маските да се дистрибуираат до засегнатите клиники.

-Вчера вечер дефиниравме дизајн кој е лесен за употреба и 3D принтање и кој исто така како производ ги задоволува стандардите на медицинските употреби, а материјалот е соодветен да издржи и стерилизација пред употреба”, соопшти еден од дизајнерите, пренесува ММС.

Целосниот текст прочитајте го тука