- Advertisement -
Правда

Се одржува јавна расправа за новиот Закон за основно образование

Се одржува јавна расправа - Работник
644views

Денеска во собраниската Комисија за образование, наука и спорт се одржува јавна расправа за новиот Закон за основното образование, за кој во законското образложение се вели дека има цел да обезбеди квалитетно образование за учениците и подобри услови за работа и развој на вработените во јавните основни училишта во нашата држава.

Со Законот за основното образование се уредува воспитно-образовниот процес кој се остварува во основните училишта, како и дејноста на основното образование како дел од единствениот воспитно-образовен систем. Дејноста на основното образование е од посебен јавен интерес, пишува Академик.

Целосниот текст можете да го прочитате тука