- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Сивата економија и правната несигурност останува најголем проблем за бизнисите

Сивата економија - Работник
338views

Бизнис климата годинава е речиси непроменета. Сивата економија и правната несигурност се уште се едни од најголемите проблеми со кои се соочува бизнис секторот, е оценката на компаниите дадена во рамки на истражувањето спроведено од проектот на УСАИД партнерство за подобра бизнис клима и стопанските комори во земјава.

Во анкетата со која беа опфатени 596 компании од четирите најголеми стопански комори, само 13 проценти се изјасниле дека има подобрување на бизнис климата, 38 проценти дека условите за водење бизнис е полоша, а 36 проценти од компаниите дека нема промени, пишува Република

Целосниот текст прочитајте го тука