- Advertisement -
СветСиндикат

Синдикатите против присвојувањето на Фиат и Пежо

Синдикатите против присвојувањето на Фиат и Пежо-работник
265views

Поголемиот дел од синдикатите што ги претставуваат работниците во производителот на „Пежо“ ПСА се против планираното спојување со „Фиат Крајслер“, изјавија директори на ПСА и претставници на синдикатот.

Сепак, синдикатите велат дека откако ќе се потпише договорот за спојување, тие бараат детални информации за плановите за комбинираната компанија.