- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

Синдикатот на Клинички повикува на масовна поддршка при утрешниот протест

Синдикатот на Клинички повикува на масовна поддршка при утрешниот протест-работник
369views

Синдикатот на Клинички центар го поддржува протестот под мотото „Стоп за насилство врз здравствени работници“ организиран од Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари и го повикува своето членство масовно да се придружи на протестот закажан за среда, 18.09.2018 година во 11 часот на хелиодромот во Клинички центар.

Ги повикуваме членовите на Синдикатот, кои се вработени во ЈЗУ вон Клинички центар во наведениот термин да излезат во дворот на нивните ЈЗУ во знак на поддршка на протестот.

Членовите на Синдикатот на Клинички центар, вработени во итната медицинска помош  за време на протестот со еднолична свирка од сирената да изразат поддршка на протестот.

Целиот текст можете да го прочитате тука