- Advertisement -
СветСветот на работникотСиндикат

Синдикатот на контролори донирал медицинска опрема за здравствените установи и Армијата на Србија

181views

Синдикатот на контролорите за летови, во кој членуваат контролорите и воздухопловно – техничкиот персонал, донирал 3 милиони динари во медицинска опрема на здравствените установи во Србија и Армијата, соопштиле од синдикатот.

Претседателот на синдикатот, Милош Николиќ рекол дека досега синдикатот донирал 150 визир маски и 15 инфузиони пумпи потребни за функционирање на респираторите и додал дека набавиле уште 1,000 визир маски за здравствените установи и припадниците на Армијата.