- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

Синдикатот на културата најавува штрајк на 16 декември ако во најкус можен рок не се потпише колективен договор

Синдикатот на културата -Работник
230views

Советот на Синдикатот на култура во Република Македонија (СКРМ) најавува штрајк од 16. следниот месец доколку, како што соопшти денеска, во најкус можен рок не се финализираат преговорите за колективниот договор и тој не биде потпишан со обврска за негово целосно спроведување од 1 јануари следната година.

Целиот текст можете да го прочитате тука

Advertisement

Advertisement
Advertisement