- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

Синдикатот на одбраната и безбедноста против решението за обезбедување на касарните од приватни агенции

Синдикатот на одбраната и безбедноста против решението за обезбедување на касарните од приватни агенции -Работник
455views

Синдикатот на одбраната и безбедноста остро смета дека не е во ред решението касарните да бидат обезбедувани од приватни агенции наместо од самите војници. Претседателот на СОБ, Ристо Ајтов вели дека сите дојденци во Министерството за Одбрана кои не се разбираат од безбедноста веднаш да ги напуштат позициите и на нивно место да дојдат професионалци. Претходно министерката Шеќеринска за Фактор откри дека се размислува да се формира Државна компанија за обезбедување која ќе биде составена од поранешни припадници на АРМ со навршени 45 години.

Целосниот текст можете да го прочитате тука

Advertisement

Advertisement